Thursday, January 9, 2020

Tore hommik Ülenurmel

Palju õnne sulle, kallis Lisandra!
Täna sai kogu Oravapere osa toredast sünnipäevahommikust. Suured tänud Lisandra vanematele, kes meile sellise vahva ürituse korraldasid. 






Kohe pärast hommikusööki ootas  lasteaia ees buss, mis viis meid Ülenurme Põllumajandusmuuseumi. Tegime väikest tutvust küülikutega ja uudistasime põllutöömasinaid.







Seejärel astusime sisse õpitoa uksest ...... ja sattusime saja aasta tagusesse klassiruumi. Päris põnev oli uudistada vanu klappidega pinke, vana koolikella ja tahvlit. Meisterdasime sünnipäevalapsele kaardi, kuhu igaüks lisas oma nime - kõige vanemad õpilased said kirjutada nime lausa sulge tindipotti kastes!





Koolitunni teema oli väga põnev - nimelt saime palju teada mesilaste elust ja mee kasulikkusest. 





Iga koolilaps valmistas ka mesilasvahast küünla - selle tööga said lapsed suurepäraselt hakkama.









Uurisime meest valmistatud tooteid, erinevaid kreeme, šampoone ja ravimeid... 



... ja maitsesime  mett ingveriga



Edasi suundusime õle - ja tohutuppa, kus ootas meid ees palju põnevaid tegevusi. Pidime palju nuputama ja mõistatama kasutades oma erinevaid meeli - kompima, kuulama, nuusutama, piiluma. Mängisime otsimismänge ja pidime demonstreerima isegi kirjatähtedega lugemise oskust. 




Iga soovija sai proovida  kuidas töötab harilik hiirelõks. 





Veel mõned osavusmängud õues ja juba sõitiski hoovile buss, et meid tagasi lasteaeda tuua. Küll läks aeg kiiresti! Päris kahju oli ära tulla. Nii palju põnevaid kohti jäi veel avastamata. Aga tore, et nii mõnegi lapse suust kuulsime lubadust suvel seda toredat kohta ka vanematele tutvustada. 




... ja lasteaias ootas meid sünnipäevatort!




No comments:

Post a Comment